Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, consideră că alegerea primarilor în două tururi conferă mai multă legitimitate şi dă posibilitatea schimbării primarilor care nu performează. Bolojan spune că alegerile în două tururi vor duce la schimbarea multora dintre primarii în funcţie, indiferent de culoarea lor politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alegerile în 2 tururi reprezintă un vot care conferă mai multă legitimitate. Votul din turul 2 favorizează mai mulţi candidaţi şi în general generează schimbări mai frecvente, mai ales în cazul primarilor care nu performează. Acesta va genera un val de schimbări a primarilor, care sunt astăzi în funcţie, indiferent de culoarea lor politică”, arată Ilie Bolojan, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a PNL.

Bolojan consideră că, de multe ori, un primar în funcţie poate să ia 35% în primul tur - ceea ce în sistemul actual ar însemna câştigarea unui nou mandat - dar în turul 2, voturile negative care însumate sunt mai multe de 35% se întorc împotriva lui.

”În plus, cred că este recomandat să fie alegeri anticipate, pentru că astfel se tranşează lucrurile cât mai repede ceea ce ar permite viitorului Guvern, cu o majoritate parlamentară stabilă, să ia măsurile corecte pentru a pune România pe roate în direcţia corectă”, a mai afirmat primarul din Oradea.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.