Mihail Mişustin, desemnat de către Vladimir Putin să preia şefia noului Guvern rus, s-a angajat joi ca ruşii să beneficieze de schimbări ”în mai bine”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum a subliniat preşedintele în mai multe rânduri, oamenii trebuie să resimtă imediat schimbări reale în mai bine, or încă nu este aşa”, a declarat el.

Mişustain evocă astfel o creştere a veniturilor, în faţa deputaţilor, care urmau să-l confirme în postul de premier.

Discursul său a durat zece minute, după care a răspuns timp de 20 de minute unor întrebări din partea aleşilor.

Confirmarea sa este sigură, în contextul în care Duma de Stat este dominată de forţe politice loiale lui Vladimir Putin.

Numirea sa surpriză a avut loc miercuri seara, după demisia nu mai puţin surprinzătoare a premierului Dmitri Medvedev, în urma unei serii de anunţuri ale unor reforme constituţionale vrute de Putin.

Mihail Mişustin, în prezent şeful Fiscului, s-a declarat joi deschis unor ”critici constructive”.

Misiunea sa, aşa cum a fost ea expusă de către preşedintele rus miercuri, este ”justiţia socială”, ”creşterea veniturilor reale” ale cetăţenilor, crearea unei atmosfere mai bune pentru investiţii şi favorizarea ”copiilor şi familiilor” ca răspuns la criza demografică, a rezumat viitorul premier rus.

El nu a dat vreun indiciu cu privire la alcătuirea Guvernului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.