Moise Guran a explicat, la Digi 24, colaborarea sa cu USR şi PLUS, explicând că aceasta a început în toamna lui 2018, când a lucrat separat cu cele două partide la programe, neconsiderând că acesta este un conflict de interese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat la Digi 24 cum s-a produs apropierea de USR, partid alături de al cărui lider şi-a anunţat miercuri decizia de a părăsi definitiv presa şi de a intra în politică, Moise Guran a răspuns că USR şi PLUS i-au făcut, în 2018, o ofertă de a coordona campania: „Ofertă pe care am refuzat-o. N-am considerat că este un conflict de interese dacă lucrez cu ei şi din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, şi cu USR şi cu PLUS. Programele lor sunt compatibile, precum roţile dinţate. M-am gândit că cele două partide ar trebui să aibă programe compatibile tocmai în vederea fuziunii lor”.

Întrebat despre înscrierea într-unul dintre cele două partide, el a spus că „asta este decizia cu adevărat dificilă”, dar că urmează să se înscrie în USR.

„Ceea ce am anunţat este că intenţia mea este să mă înscriu în USR, tocmai pentru că am o compatibilitate evidentă şi cu cei de la PLUS, care sunt mai degrabă de vârsta mea şi pe profilul meu, decât cei de la USR, care sunt mai tineri şi care au o forţă evidentă ce trebui pusă pe o direcţie care să le folosească şi lor, şi ţării noastre. De aceea cred că dialogul cu cei de la USR se poate face mult mai bine din interiorul USR. Am convingerea că cei de la PLUS vor înţelege acest lucru, mai ales că şi unii şi alţii vor să facă un singur partid. Înscrierea mea în USR este o chestiune oarecum formală, pentru că eu vreau să lucrez şi cu unii, şi cu ceilalţi şi toţi să lucreze împreună, pentru ca în final să putem lucra şi cu PNL”, a precizat Moise Guran.

El a explicat că momentul care l-a determinat să intre în politică a fost 10 august, în urma violenţelor de la protestul diasporei, iar obiectivul cu USR-PLUS este să intre la guvernare.

„Pe 10 august noi toţi ne-am speriat, pentru că acela a fost momentul în care Liviu Dragnea a recurs la violenţă pentru a-şi duce puterea în altă zonă. Democraţia din România n-a fost niciodată mai ameninţată după 1989, cu excepţia mineriadelor, cum a fost la 10 august 2018. Atunci am avut acel impuls, am vorbit şi cu familia şi cu colegii şi le-am spus: eu mă duc în politică, ca jurnalist nu mai am ce să mai fac. După care mi-am dat seama că exista în continuare acel pericol şi că eu, ca voce a societăţii, eram mult mai credibil ca jurnalist. Am zis că nu mă mai duc în politică, rămân jurnalist, poate sunt mai util ca jurnalist”, a relatat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.