Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne a transmis, joi, referitor la decizia ministrului Marcel Vela de a restructura activitatea, că nu este de acord cu comasarea inspectoratelor judeţene. Sindicaliştii au precizat că au primit asigurările ministrului că reorganizarea nu fa avea ca efect restructurări de personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicaliştii au transmis, joi, un comunicat de presă în care au prezentat câteva dintre concluziile şi unele puncte de vedere exprimate la ultimele discuţii de la sediul MAI, pe marginea reorganizării structurale anunţate de ministrul Marcel Vela.

”În prezent, nu există un Plan de reorganizare, consultarea sindicatelor fiind o etapă preliminară studiului care precede elaborarea acestuia. Preşedintele FSNPPC a solicitat întocmirea documentului, prevăzut de OMAI 105/2013 privind activitatea de planificare structurală şi management organizatoric, pentru a vedea concret care sunt intenţiile ministerului şi a putea formula puncte de vedere avizate”, au transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, până acum nu s-au estimat costurile financiare şi nu există resurse alocate în acest scop.

”Ministrul a precizat că reorganizarea nu va avea ca finalitate reducerea numărului de indicatori în plată (restructurări de personal). FSNPPC a reiterat ideea că în structurile Poliţiei încă se menţine un mare deficit de personal, care afectează în mod special eficienţa misiunilor de ordine publică în zonele urbane şi rurale. FSNPPC, inclusiv organizaţiile teritoriale, nu agreează desfiinţarea/comasarea IPJ-urilor, a Poliţiei Rurale şi externalizarea structurilor de suport - aşa cum au propus, în sală, reprezentanţii a două sindicate -, considerând că înfiinţarea altor structuri de coordonare şi conducere a Poliţiei, la nivel regional, nu poate fi eficientă, atât timp cât organizarea adminstrativ-teritorială a ţării este, conform Constituţiei şi a legii, cea pe judeţe”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia au precizat că au solicitat urgentarea adoptării OUG pentru modificarea Legii nr.364/2004 privind poliţia judiciară.

”Am prezentat conducerii MAI răspunsul primit, chiar ieri, de SNPPC, de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (urmare interpelării noastre scrise de săptămâna trecută), prin care am fost informaţi că motivarea Deciziei 51/nov. 2019 este în curs de semnare şi urmează fi publicată în M.Of. Ministrul Afacerilor Interne a precizat că se impune elaborarea unei OUG pentru materializarea efectelor acestei Decizii, care va determina recalcularea salariilor la nivelul maxim al funcţiilor similare aflate în plată (la nivelul ordonatorului de credite), inclusiv acordarea retroactivă a sumelor, pe ultimii 3 ani, în temeiul Deciziei CCR 794/2016, aşa cum noi deja cerem în miile de procese pe care le avem pe rolul instanţelor de contencios administrativ-fiscal”, au mai transmis sindicaliştii.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că a discutat cu Jandarmeria despre restructurările din cadrul ministerului, iar aceasta este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională, care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale.

Marcel Vela a anunţat, luni, că planul de reorganizare va fi finalizat în această săptămână.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.