Jay-Z şi-a desemnat avocaţii să acţioneze în judecată închisori din Mississippi în numele a 29 de deţinuţi ale căror vieţi, spune rapperul, sunt în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BBC, în documentele din proces este susţinut că viaţa bărbaţilor „este în pericol” din cauza „personalului insuficient şi a neglijenţei”.

Jay-Z a deschis procesul prin Team Roc, divizia caritabilă a companiei lui Roc Nation, după ce cinci prizonieri au fost ucişi în atacuri care au avut loc în închisori din acest stat în decurs de o săptămână, la finalul anului.

Sunt contestate subfinanţarea şi lipsa de personal care duc la violenţe şi decese.

„Subfinanţarea îi forţează pe cei aflaţi în închisori din Mississippi să trăiască în mizerie, sănătatea fizică şi mentală a lor fiind pusă în pericol”.

Sunt cerute despăgubiri pentru deţinuţi şi emiterea unui ordin care să oblige Mississippi Department of Corrections să ia atitudine.

Acţiunea legală, începută de avocatul lui Jay-Z, Alex Spiro, în Greenville (Mississippi), a venit după ce în urmă cu o săptămână o scrisoare a fost trimisă guvernatorului statului, Phil Bryant.

„Roc Nation şi departamentul caritabil, Team Roc, cer ca Mississippi să ia măsuri imediate pentru a remedia această situaţie intolerabilă”, a fost transmis în scrisoare.

Jay-Z, pe numele real Shawn Carter, a devenit anul trecut primul rapper miliardar. Născut în 1969, el a debutat în 1996 cu albumul „Reasonable Doubt”. În 2008, s-a căsătorit cu cântăreaţa Beyonce Knowles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.