Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că PNL are ca obiectiv alegerea democratică a primarilor, cu 50 la sută plus unu dintre cetăţenii care se prezintă la vot, iar cât de curând va fi finalizată analiza privind cele trei variante posibile: dezbaterea parlamentară, angajarea răspunderii sau ordonanţa de urgenţă. Întrebat dacă subiectul va fi tranşat joi, el a spus: "Este posibil".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Când vom lua o decizie, o vom face publică. PNL are ca obiectiv alegerea democratică a primarilor cu 50 la sută plus unu dintre cetăţenii care se prezintă la vot. O alegere care îţi conferă legitimitate şi şansa comunităţii locale de a alege o persoană care într-adevăr să se bucure de încrederea unei majorităţi clare a comunităţii locale", a declarat premierul Ludovic Orban, la ieşirea de la Ateneul Român.
 
Şeful Executivului a spus că există trei variante: fie va fi o dezbatere parlamentară pe tema alegerii primarilor în două tururi, fie Guvernul îşi va angaja răspunderea, fie va exista o ordonanţă de urgenţă în acest sens. 
 
"Suntem in curs de analiză şi vom finaliza această analiză cât de curând privitor la cele trei posibile variante: dezbaterea parlamentară, angajarea răspunderii sau ordonanţa de urgenţă. Când vom lua o decizie o vom prezenta”, a declarat Orban.
 
Întrebat dacă subiectul ar putea fi tranşat joi, premierul a spus că "este posibil".
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că, în foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi, dar a refuzat să detalieze dacă acest lucru se va întâmpla prin asumarea răspunderii sau printr-o ordonanţă de urgenţă.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.