Reprezentantul democrat Adam Schiff a fost însărcinat să supervizeze echipa de procurori la procesul destiturii lui Donald Trump în Senatul american, a anunţat miercuri preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un fost procuror federal din California, Adam Schiff a condus ancheta parlamentară a Camerei Reprezentanţilor, majoritar democrată, care a reţinut, la 18 decembrie, captele de acuzare de abuz de putere şi obstrucţionarea bunului mers al activităţii Congresului împotriva locatarului Casei Albe.

Donald Trump a fost inculpat cu privire la faptul că s-a folosit de funcţia pe care o deţine pentru a exercita presiuni asupra Ucrainei, cu scopul ca Kievul să anunţe o anchetă cu privire la democratul Joe Biden, un potenţial adversar în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Între ceilalţi procurori desemnaţi se află preşedintele Comisiei Judiciare Jerry Nadler, care a redactat actul inculpării, şi alţi cinci aleşi, între care Zoe Lofgren, care a participat la procedurile în vederea destituirilor lui Richard Nixon şi Bill Clinton.

Adam Schiff şi ceilalţi şase ”procurori desemnaţi” urmau să fie numiţi în mod oficial într-un vot în Camera inferioară a Congresului începând de la ora locală 12.00 (19.00. ora României).

Mai târziu ei urmează să traverseze Capitoliul pentru a duce în mod oficial actul inculpării în Camera superioară.

”Important este să se prezinte cel mai solid dosar posibil în vederea protejării şi apărării Constituţiei noastre, să i se arate adevărul poporului american”, a declarat Nancy Pelosi prezentându-i pe cei şapte membri ai echipei procurorilor.

Procesul în Senat urmează să înceapă marţi.

Democraţii, care mizează pe 47 din cele 100 de voturi în Senat, nu au practic nicio şansă să-l destituie pe Donald Trump, care se bucură de susţinere în rândul republicanilor, majoritari în Camera superioară.

”ÎNŞELĂTORIE”

Preşedintele american a denunţat miercuri o ”înşelătorie”, după ce democraţii au anunţat echipa procurorilor în procesul destituirii sale în Senat.

”Iată-ne: altă înşelătorie orchestrată de democraţii-care-nu-fac-nimic”, a scris el pe Twitter, la câteva minute după o conferinţa de presă în care Nancy Pelosi a prezentat procurorii desemnaţi.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a reafirmat, la rândul său, că Donald Trump ”nu a făcut mimic rău”.

”El abia aşteaptă să beneficieze în Senat de drepturile pe care doamna Pelosi şi democraţii din Cameră i le-au refuzat şi se aşteaptă să fie complet dezvinovăţit”, a anunţat într-un comunicat Stephanie Grisham.

”Pentru moment, după ce semnează acordul comercial cu China, care va fi benefic locuitorilor acestei ţări, el va continua să muncească şi să câştige pentru toşi americanii”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.