Guvernul german şi-a anuntat intenţia de a selecta Damen drept contractor principal, împreună cu partenerii Blohm + Voss şi Thales, pentru furnizarea a cel puţin patru nave de luptă MKS 180 pentru Marina Germaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul de selectare aşteaptă aprobarea Parlamentului german.

"Navele vor fi construite în cadrul şantierului naval deţinut de Blohm + Voss în Hamburg şi în alte locaţii ale grupului Nord-German, Lurssen. 80% din totalul net al contractului va fi investit  de Damen în Germania. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul sistemelor electronice, furnizate de Thales Nederland după propriul design. Aproximativ 70% din servicii vor fi livrate de filiala germană a Thales şi alţi subcontractori germani", informează Damen într-un comunicat.

Grupul nord-german de şantiere navale Lurssen, compania principală din care face parte Blohm + Voss, şi Grupul Damen Shipyards formează un parteneriat care au la bază două afaceri de familie, cu o istorie în domeniul construcţiei de nave militare şi comerciale de peste 140 de ani.

Singurul constructor de nave din Olanda a fost selectat contractor principal în acest proiect german.

"Proiectul MKS 180 contribuie la asigurarea potenţialului de export şi a expertizei pe termen lung atât pentru Olanda cât şi pentru Germania. De asemenea, proiectul deschide perspective pentru cooperarea europeană (industria de apărare)", arată comunicatul.

Damen Shipyards Group operează 36 de şantiere de construcţii şi reparaţii de navale, angajând 12.000 de persoane în întreaga lume. Damen a livrat peste 6.500 de nave în peste 100 de ţări şi livrează anual aproximativ 175 de nave clienţilor din întreaga lume.

Damen produce remorchere, bărci de lucru, navale sau de patrulare, ambarcaţiuni de mare viteză, nave de marfă, excavatoare, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane şi superyacht-uri.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.