Poliţiştii au indisponibilizat peste 50 de tone de îngrăşăminte chimice, depozitate ilegal, în urma unor percheziţii făcute în judeţul Alba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase, au făcut două percheziţii, pe raza comunei Cergău, judeţul Alba, în două locaţii, unde au identificat 54.450 de kilograme de îngrăşăminte chimice, pe bază de azot.

”În fapt, un bărbat de 37 de ani, din comuna Cergău, nu a putut prezenta documente legale de provenienţă a îngrăşămintelor şi nici nu ar fi fost autorizat să depoziteze astfel de substanţe. În cauză, poliţiştii au înregistrat un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate şi continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj”, a transmis, miercuri, Poliţia Română, într-un comunicat.

Sursa citată a precizat că întreaga cantitate de îngrăşăminte, în valoare de peste 100.000 de lei, a fost indisponibilizată şi depozitată în condiţii de siguranţă.

La acţiune au participat şi specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Alba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.