Fostul consilier în probleme de securitate naţională al lui Donald Trump Michael Flynn, demis din funcţie după doar trei săptămâni de mandat, încearcă să se retragă din înţelegerea prin care a pledat vinovat în ancheta rusă a procurorului special Robert Mueller, au anunţat avocaţii săi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 de faptuş că a minţit poliţia federală (FBI) cu privire la discuţiile pe care le-a purtat cu fostul ambasador rus la Washington Serghei Kisliak.

El îi acuză pe procurori că i-au încălcat drepturile şi l-au determinat să semneze înţelegerea prin care a pledat vinovat.

Avocaţii fostului general cer, în documente depuse în justiţie, o amânare a audierii în vederea stabilirii pedepsei sale, stabilită la 28 ianuarie.

Potrivit înţelegerii prin care a pledat vinovat, Flynn riscă o pedeapsă maximă de şase luni de închisoare în schimbul cooperării sale în anchetă.

Însă minţirea FBI-ului este o infracţiune care poate fi pedepsită cu până la cinci ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.