Joint-venture-ul Naviris dintre Fincantieri şi Naval Group şi-a început oficial activitatea, cu o primă şedinţă a consiliului său de administraţie, potrivit site-ului marineinsight.com, care subliniază că acest parteneriat întăreşte dorinţa celor două companii de a construi un viitor de excelenţă pentru industria construcţiilor navale şi marinele militare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alianţa este evoluţia naturală a parteriatului istoric existent deja între liderii din Franţa şi Italia în domeniul naval.

Cu peste 20 de ani de cooperare, Naval Group şi Fincantieri au avut deja succes împreună: încă de la începutul anilor 1990, cu programul distrugătorului anti-aerian Horizon (patru nave), şi cu programul de fregate destinate misiunilor multiple FREMM, care se desfăşoară din 2005 (20 de nave).

Naviris creează condiţiile pentru consolidarea apărării navale europene ca reacţie la presiunile din partea concurenţilor mondiali. Prin intermediul Naviris, Fincantieri şi Naval Group se unesc pentru a dezvolta o nouă capabilitate strategică şi a răspunde într-un mod inovator la nevoile clienţilor lor.

Naviris este o companie mixtă formată în condiţiile unui parteneriat egal. Cu sediul central al Genova şi cu o filială la Ollioules, echipa Naviris se va concentra pe proiectele bi-naţionale şi de export.

Giuseppe Bono a fost numit preşedinte, iar Hervé Guillou membru în consiliul de administraţie.

 Compania mixtă va fi condusă de directorul general Claude Centofanti şi de directorul operaţional Enrico Bonetti. Companiile mamă sunt reprezentate în mod egal în consiliul de administraţie.

Obiectivul Naviris este de a crea valoare pentru clienţii săi în următoarele domenii majore: proiecte comune de cercetare şi dezvoltate, propuneri la nivel global, contracte prime şi autoritate în design, optimizarea achiziţiilor.

Naviris anticipează exporturi şi oportunităţi comune franco-italiene, cum ar fi primele studii pentru modernizari la jumătatea ciclului de viaţă ale distrugătoarelor franceze şi italiene din clasa Horizon, precum şi proiecte europene, cum ar fi dezvoltarea fregatelor uşoare European Patrol Corvette.

”Suntem recunoscători că am primit sprijinul necondiţionat al guvernelor noastre pentru crearea unui nou lider european pentru sectorul strategic al apărării navale. Împreună, vom accelera avansul tehnologic şi vor menţine elementele majore care ne diferenţiază prin combinarea capabilităţilor noastre de cercetare şi dezvoltare, renovarea produselor în beneficiul clienţilor noştri. Naviris deschide calea pentru o construcţie reală a apărării navale europene”, au declarat  cei doi directori generali ai Fincantieri şi Naval Group, Giuseppe Bono şi Hervé Guillou.

Pe 27 septembrie 2017, guvernele Franţei şi Italiei au anunţat intenţia de a dezvolta cooperarea navală civilă şi militară.

Pe 23 octombrie 2018, guvernele ambelor ţări şi-au oferit sprijinul total pentru formarea alianţei de pe poziţii de egalitate prezentată de Fincantieri şi Naval Group.

Pe 14 iunie 2019, cele două grupuri au semnat Acordul de Cooperare al Alianţei, care defineşte termenii operaţionali şi programul companiei mixte.

Pe 30 octombrie 2019, compania mixtă şi-a anunţat numele, Naviris, care reprezintă soliditatea parteneriatului şi convergenţa viziunilor pe termen lung între cele două companii mamă.

Pe 13 ianuarie 2020, Naviris şi-a început oficial activitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.