Armata siriană a anunţat marţi că avioane israeliene au atacat baza aeriană T4 din provincia Homs şi că sistemele de apărare au doborât mai multe rachete, în atacurile care au provocat doar pagube materiale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat presei de stat că patru rachete israeliene au atins baza, dar că  sistemele de apărare au interceptat alte câteva, care au fost doborâte. Televiziunea de stat nu a precizat anterior cine a fost în spatele atacurilor împotriva unei baze aeriene majore.

Israelul a bombardat în mod repetat ţine din Siria susţinute de miliţii, afirmând că obiectivul său este să pună capăt prezenţei militare iraniene în ţara distrusă de război.

Baza aeriană T4, despre care sursele de informaţii occidentale afirmă că a fost folosită ca bază pentru Gărzile Revoluţionare din Iran, a fost atacată de mai multe ori de către Israel în ultimii ani.

Israelul a afirmat în trecut că Iranul foloseşte baza T4 pentru a transfera arme grupării libaneze şiite Hezbollah, cu care s-a luptat timp de o lună în 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.