Cineastul francez Christophe Ruggia a fost reţinut de poliţie pentru interogatoriu după ce actriţa Adèle Haenel, cunoscută din „Portrait de la jeune fille en feu” şi „120 bpm”, l-a acuzat că a hărţuit-o sexual timp de mai mulţi ani când era minoră şi a depus o plângere în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Procuraturii pariziene, cineastul a fost reţinut în dimineaţa zilei de marţi pentru denunţul care vizează fapte din 2002.

Într-un articol apărut la începutul lunii noiembrie, Henel, în vârstă de 30 de ani, susţine că regizorul Christophe Ruggia a hărţuit-o sexual timp de mai mulţi ani începând de când ea avea vârsta de 12 ani. Ea a lucrat cu cineastul pentru drama „Les diables” (2002). Timp de trei ani, a povestit actriţa, Ruggia i-a făcut avansuri în mod repetat, a atins-o şi a sărutat-o cu forţa.

Adèle Haenel, de două ori premiată cu César, a debutat în „Les diables” (2002). De atunci, a jucat în peste 30 de filme. Iniţial, ea nu a vrut să depună plângere, însă după ce Procuratura a demarat o anchetă preliminară, s-a răzgândit.

Haenel a fost interogată în caz, iar Ruggia, în vârstă de 54 de ani, a respins acuzaţiile şi a spus că actriţa este probabil decepţionată că un scenariu al ei pe care el ar fi trebuit să îl regizeze a fost respins de producător.

„A pariat totul pe următorul film al meu. Ziua următoare, am primit o scrisoare de o violenţă neobişnuită, în care îmi spunea că renunţă la film pentru că eu am trădat-o şi manipulat-o”, a spus regizorul în decembrie.

Ruggia a recunoscut că ar fi putut-o impresiona pe adolescenta Haenel şi s-a scuzat pentru că nu a remarcat asta la momentul respectiv, însă a respins total hărţuirea sexuală şi a condamnat presa pentru felul în care a abordat cazul.

Regizorul a fost dat afară din Societatea cineaştilor francezi, pe care a coordonat-o în mai multe rânduri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.