Mai multe persoane suspectate de faptul că sunt implicate în doborârea Boeingului care efectua zborul PS752, doborât miercuri în apropiere de Teheran, au fost arestate, a declarat marţi un purtător de cuvânt al autorităţii judiciare iraniene pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După trei zile de dezminţiri, Iranul a recunoscut sâmbătă că a doborât Boeingul din greşeală, în contextul în care apărarea sa antiaeriană era în stare de alertă maximă, în urma unor tiruri de rachetă asupra unor poziţii americane în Irak.

Preşedintele iranian Hassan Rohani a promis marţi că cei care se fac vinovaţi de această ”greşeală de neiertat” vor fi pedepsiţi.

”Trebuie să garantăm populaţiei că acest lucru nu se va repeta”, a subliniat el.

Lentoarea cu care teocraţia iraniană a recunoscut implicarea în catastrofă a exacerbat furia populaţiei împotriva sa, în urma unui val de manifestaţii împotriva scumpirii benzinei, reprimat în sânge în noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.