Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că PNL doreşte alegeri anticipate deoarece bugetul nu este unul realist, iar banii nu le ajung. El crede că liberalii nu doresc să aplice legea cu creşterea pensiilor de la 1 septembrie şi nici că au soluţii pentru celelalte probleme ale ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Ponta a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că întrebarea care se pune este de ce PNL l-a mai pus pe Guvernul Orban dacă acum vrea să-l dea jos.

“Întrebarea de normalitate este de ce l-au mai pus pe Guvernul Orban? Dacă tot vor să-l dea jos acum. Sunt două luni de când e Guvernul Orban, de ce au mai făcut atâtea mutări, compromisuri, au semnat acorduri cu vreo cinci partide, ne-au certat pe noi, au mai transferat câţiva oameni de partea interesului naţional”, a afirmat Ponta.

El spune că dacă liberalii vor alegeri anticipate, Pro România nu se va opune, dar nici nu îi va ajuta.

“Dacă vor să facă alegeri anticipate, în niciun caz nu se va opune Pro România, dar nici nu o să-i ajutăm noi, cum nu i-am ajutat nici să se instaleze în funcţie, să facă o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, a mai făcut şi PSD-ul cu Dragnea, poate face şi PNL-ul cu Orban acelaşi lucru sau să găsească o altă metodă pe care eu nu o văd în acest moment”, a explicat liderul Pro România.

Ponta crede că PNL doreşte alegeri anticipate deoarece bugetul nu este unul realist şi banii nu ajung.

“Cred că PNL doreşte alegeri anticipate pentru că acest buget – vă garantez acest lucru – nu este un buget realist, este un buget-punte, punte până la alegeri. Bani nu au, ce au pus ei acolo sunt poveşti, că încasează 350 de miliarde, a pus şi Teodorovici că încasează 320 de miliarde şi a încasat 290. Ei au mai umflat faţă de ce a pus Teodorovici. Banii nu le ajung. Nu cred că vor să aplice legea cu pensiile de la 1 septembrie, nu cred că au soluţii pentru celelalte probleme şi atunci acum să bată fierul cât e cald”, a afirmat liderul USR.

Ponta susţine că PNL şi-a mai făcut un calcul politic prin organizarea de alegeri anticipate, urmând ca după acest scrutin partidul lui Dacian Cioloş să treacă de partea PNL. 

“Şi mai cred că au un calcul politic. În Parlament în dreapta grupului Pro România este grupul USR, toţi sunt coerenţi până la urmă în ceea ce fac. Ei se bazează ca după alegeri acest grup să se împartă în două, între cei ai lui Cioloş, care vor primi ordin pe unitate şi vor trece de partea PNL, şi cei ai USR care vor să rămână în opoziţie. Calculul lor nu are legătură cu ce e bine pentru România”, a mai spus Ponta.

El consideră că PNL nu doreşte alegeri în două tururi pentru primari.

“Am susţinut şi susţinem în continuare alegerile în două tururi, iar preşedintele consiliului judeţean să fie ales dintre consilieri pentru a nu mai crea baroni locali. Nu s-a dorit acest lucru de către PNL anul trecut când se putea. Acum nu ştiu dacă vor sau nu să facă, dar mi-e foarte clar că PNL-ul a făcut un calcul strict politic, acum au ei ministerul Dezvoltării, au ei banii, primarii PSD probabil mulţi o să plece la PNL şi atunci nu mai vor două tururi. Sigur că alegerile în două tururi sunt dezavantajoase pentru partidele mari PSD şi PNL şi dau o şansă partidelor mai mici. E un sistem bun, nu cred că se va aplica pentru că PNL ca şi PSD nu doresc acest lucru”, a mai declarat Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.