Germania doreşte să organizeze duminică, la Berlin, un summit consacrat situaţiei din Libia, au declarat luni două surse apropiate reuniunilor pregătitoare pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să participe la această reuniune în capitala germană, a anunţat Ankara, fără să furnizeze alte detalii.

Principalii doi protagonişti ai războiului civil libian se întâlnesc luni la Moscova în vederea unor discuţii de pace, la o zi după intrarea în vigoare a unui fragil armistiţiu, care a permis reducerea intensităţii confruntărilor armate între cele două tabere.

Mareşalul Khalifa Haftar, care deţine controlulu asupra estului Libiei, a lansat în aprilie o ofensivă în vederea cuceririi capitalei, aflată sub controlul forţelor loiale Guvernului de Uniune Naţională (GNA) al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de comunitatea internaţională.

Turcia, care susţine GNA, şi Rusia, care a desfăşurat mercenari alături de forţe loiale lui Haftar, au îndemnat săptămâna trecută la un armistiţiu, ultima dintr-o serie de încercări de a pune capăt celor peste nouă luni de confruntări armate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.