Marea Britanie este necesar să investească în material militar pentru a deveni mai puţin dependentă de Statele Unite în domeniul securităţii, apreciază ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Temerile ca administraţia Trump să adopte o politică tot mai izolaţionistă îi creează insomnii, a declarat ministrul pentru The Sunday Times.

”În anul care a trecut, am văzut Statele Unite retrăgându-se din Siria, un comunicat al lui Donald Trump care cere NATO să preia ştafeta şi să facă mai mult în Orientul Mijlociu”, declară Wallace.

Postulatul potrivit căruia Marea Britanie urmează să facă în continuare parte dintr-o coaliţie condusăde Statele Unite nu mai este valbil, iar Guvernul britanic este necesar să prevadă consecinţele acestui lucru, subliniază el.

”Depindem enorm de acoperirera aeriană americană şi de resursele americane în domeniul informaţiilor în privinţa supravegehrii şi recunoaşterii. Ar trebui să ne diversificăm resursele”, insistă ministrul brtanic al Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.