O fetiţă de şapte ani din comuna Gohor, judeţul Galaţi, care ar fi fost bătută de mama ei şi lăsată în frig, deşi nu era îmbrăcată potrivit, a fost preluată de DGASPC, după intervenţia unui vecin. Acesta a relatat că a auzit strigătele copilei şi a mers să o ia la el acasă, anunţând în acelaşi timp autorităţile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc vineri seară, în comuna Gohor, iar vecinul familiei, care a mers acolo după ce a auzit strigătele fetiţei, a filmat discuţia cu părinţii acesteia. El a postat filmul pe Facebook, în imagini fiind vizibil că părinţii erau în stare de ebrietate. Fetiţa, care era lăsată afară îmbrăcată doar cu pantaloni, o bluză şi nu avea şosete, spune că i-au îngheţat picioarele şi plânge, afirmând că nu vrea să meargă cu mama sa. Ea acceptă să meargă cu bărbatul care a filmat, deşi admite că nu îl cunoaşte pe acesta.

Bărbatul a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile.

Ulterior, el a scris pe Facebook că fetiţa a fost preluată de asistenta socială şi de poliţişti, fiind dusă la un centru din Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Galaţi, fata a fost preluată în regim de urgenţă şi primeşte consiliere psihologică. Autorităţile vor face o anchetă socială în acest caz, pentru a stabili dacă fetiţa va rămâne în familie sau nu.

Mama copilei este cercetată pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.