Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a prezentat, duminică, noul Guvern de coaliţie regelui Felipe VI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul Guvern este format din 12 bărbaţi şi 11 femei, dintre care 18 sunt reprezentanţi ai PSOE şi 5 ai Unidas Podemos.

Acesta este primul Guvern de coaliţie în Spania şi cel mai numeros din istoria ţării.

Pedro Sánchez a finalizat sâmbătă lista miniştrilor, iar duminică după-amiază a susţinut o declaraţie de presă după ce i-a comunicat regelui  Felipe VI numele celor 22 de miniştri din noul Executiv.

„E un Guvern plural, dar care are ca scop unitatea şi va merge în aceeaşi direcţie”, a spus el. Valorile progresiste şi dialogul sunt caracteristicile principale ale noului Executiv, alcătuit din persoane cu experienţă şi mari competenţe, a mai spus prim-ministrul învestit la începutul săptămânii.

„Nu există ceva mai progresist decât dialogul”, a subliniat Sánchez.

Carmen Calvo, Nadia Calviño şi Teresa Ribera sunt viceprim-miniştrii PSOE, iar Pablo Iglesias, din partea Unidas Podemos. 

Sánchez a introdus un nou minister - Siguranţă socială, incluziune şi migraţie, care este condus de José Luis Escrivá Belmonte (PSOE).

Luni, miniştrii vor depune jurământul în faţa regelui, iar marţi este convocat pentru prima dată noul Consiliul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.