Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe la moartea Sultanului Qaboos al Omanului, spunând că acesta a făcut eforturi pentru pace şi stabilitate în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis transmite, într-un mesaj pe Twitter, condoleanţe Familiei Regale şi poporului din Sultanatul Oman, la moartea Majestăţii Sale Sultanul Qaboos bin Said al Said, a cărui conducere a adus prosperitate poporului său şi care a făcut eforturi pentru pace şi stabilitate în regiune.

Sultanul Qaboos al Omanului a încetat din viaţă la 79 de ani, după o domnie de aproape 50 de ani, a anunţat palatul regal de la Muscat.

"Cu tristeţe îl plângem pe sultanul nostru Qaboos ben Saïd, care vineri seară a fost chemat la Dumnezeu", a anunţat agenţia oficială a sultanatului Oman.

Potrivit presei internaţionale, sultanul suferea de cancer de colon.

Sultanul Qaboos era necăsătorit şi nu avea un moştenitor sau un succesor desemnat.

Însă, Royal Family Council l-a desemnat succesor pe Haitham bin Tariq Al Said, un văr al lui Qaboos.

Trei zile de doliu naţional au fost decretate în Oman.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.