Partidele unionist DUP şi republican Sinn Fein au anunţat vineri că au ajuns la un acord prin care să pună capăt unei perioade de trei ani de paralizie politică în Irlanda de Nord, o provincie britanică fără Guvern şi Parlament din ianuarie 2017, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sinn Fein a decis să reintre în sistemul de împărţire a guvernării provinciei”, aşa cum este prevăzut de Acordul de Pace din Vinerea Mare din 1988, ”şi să numească miniştri într-un Guvern bazat pe împărţirea puterii”, a anunţat în faţa presei Mary Lou McDonald, preşedinta formaţiunii.

Partidul Sinn Fein a acceptat, după ce DUP a făcut acelaşi lucru, anterior, un proiect publicat joi de Guvernul britanic.

Guvernele britanic şi irlandez au prezentat joi un acord în vederea restabilirii unui guvern local, în urma mai multor zile de negocieri la Belfast, la care au luat parte principalele cinci partide politice nord-irlandeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.