România, prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism va beneficia de standuri în acest an la târgurile internaţionale de turism, unde va promova destinaţia turistică România alături de co-expozanţi, după ce a riscat ca în 2020 să nu mai poată participa la niciunul, se arată într-un comunicat emis vineri de departament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul a găsit soluţia pentru deblocarea problemei generate de Schema de minimis, nefinalizată anul trecut, pentru ca România să poată participa, astfel, la primul târg internaţional din acest an, care va avea loc la Viena, Austria (Ferien Messe), în perioada 16-19 ianuarie", informează comunicatul.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism va fi prezent luna aceasta şi la FITUR – Madrid, Spania, cea mai importantă manifestare expoziţională de turism, la nivel mondial, pentru profesioniştii din industrie.

"Prezenţa la târgurile internaţionale de turism este una dintre cele mai importante direcţii de promovare a României ca destinaţie turistică, iar nucleul prezenţei ţării noastre la aceste manifestări expoziţionale este organizarea de către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism a unor pavilioane naţionale, standuri specializate pe produse sau miniexpoziţii", se arată într-un comunicat.

În acest sens, asociaţiile profesionale, patronale şi organizaţiile neguvernamentale, cât şi autorităţile administraţiei publice locale şi centrale sau alte entităţi a căror activitate are impact în domeniul turismului, dar care nu desfăşoară activitate economică, astfel cum este definită de legislaţia în domeniul ajutorului de stat, pot participa în această perioadă la târgurile internaţionale de turism, la standul naţional. 

"Din păcate, însă, sprijinirea prezenţei firmelor private la târgurile internaţionale, care până anul trecut aveau desk-uri gratuite la standul României, este considerată din acest an ajutor de stat", mai arată Departamentul pentru Turism, care afimă că, cu toate acestea, respectivele firme (turoperatori, companii aeriene, hotelieri etc.) aduc în România turişti străini şi sunt ele însele un vector important de promovare a ţării noastre peste hotare. 

"O măsură benefică pentru sprijinirea în continuare a acestor firme care vând destinaţia România peste hotare, propusă de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism, este adoptarea în regim de urgenţă a Schemei de minimis", a declarat Emil - Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism. 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.