Scriitorul şi diplomatul italian Maurizio Serra a fost ales joi de Academia franceză în locul lui Simone Veil, care a murit în iunie 2017. El a fost ales în primul tur cu 17 voturi contra unu pentru Eduardo Pisani. Au existat două buletine de vot albe şi patru marcate cu o cruce, potrivit franceinfo.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 64 de ani, născut la Londra, Maurizio Serra a fost ambasador al Italiei la Berlin şi Moscova în perioada URSS, precum şi ambasador pe lângă Unesco la Paris. 

El scrie atât în italiană, cât şi în franceză (cunoaşte perfect limba engleză) şi a primit în 2011 premiul Goncourt pentru biografia "Malaparte, vies et légendes".

Serra este publicat în Franţa de editurile Grasset, Le Seuil şi La Table ronde. 

Este şi autorul unei biografii a lui Gabriele D'Annunzio ("D'Annunzio le magnifique"), dar şi a lui Italo Svevo ("Italo Svevo ou l'Antivie"). În 2015, a publicat "Une génération perdue. Les Poètes-guerriers dans l'Europe des années 1930".

Scriitorul a primit în 2018 premiul Fundaţiei Prinţului Pierre de Monaco (în valoare de 25.000 de euro) pentru întreaga sa operă. 

Prin această alegere, Academia franceză numără de acum 36 de "nemuritori". Patru locuri rămân vacante. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.