Patru militari turci au fost ucişi în explozia unei maşini-capcană în nord-estul Siriei, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi Ministerul turc al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarii efectuau o misiune de patrulare rutieră la momentul exploziei, miercuri, într-o regiune recent cucerită de forţele turce într-o operaţiune împotriva unei miliţii kurde.

Ministerul nu a furnizat alte informaţii despre circumstanţele atentatului şi nici despre comanditarii acestuia.

Militari turci, ajutaţi de trupe auxiliare siriene, au lansat în octombrie o ofensivă contra miliţiei kurde Unităţile Protecţiei Civile (YPG), susţintă de Statele Unite.

Turcia consideră YPG drept o organizaţie ”teroristă” cu legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe care Ankara l-a declarat ilegal şi care poartă o isurecţie împotriva statului turc din 1984.

PKK este considerat o organizaţie ”teroristă” de Turcia şi aliaţii săi occidentali.

Turcia a lansat două ofensive militare, anterior, în Siria, una contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în 2016 şi cealaltă împotriva YPG în 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.