Serviciul de ştiri al Apple a ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi pe lună, iar clienţii au cheltuit peste 1,4 miliarde de dolari în App Store, între Crăciun şi Anul Nou, acestea fiind cele mai recente semne de creştere a veniturilor afacerilor cu servicii ale producătorului de iPhone-uri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În condiţiile în care cererea de smartphone-uri şi de alte dispozitive a ajuns la nivelul maxim, Apple a încercat să crească veniturile din achiziţii de aplicaţii şi servicii pe bază de abonament, cum ar fi serviciul de streaming proaspăt lansat Apple TV+ sau pachetele de întreţinere Apple Care.

Compania a anunţat că în perioada 24 decembrie-1 ianuarie 2020, clienţii săi au cheltuit 1,42 de miliarde de dolari în App Store, o creştere de 26% comparativ cu anul precedent, 386 de milioane de dolari fiind cheltuite doar pe 1 ianuarie, o creştere de 20%.

Numărul utilizatorilor aplicaţiei News a crescut cu aproape 18% faţă de anul anterior, dar compania nu a oferit date privind numărul de abonaţi ai serviciului Apple News+, care costă 9,99 de dolari pe lună.

Apple a lansat în 2019 mai multe servicii noi, între care serviciul de streaming, un serviciu pentru jocuri video şi un card de credit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.