Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu neagă informaţiile conform cărora i-ar fi dat "sfaturi prieteneşti" Laurei Codruţa Kovesi, pe vremea când era şefa DNA. "A spune că eu i-aş fi dat sfaturi doamnei e ca şi cum ai spune că Bush juca table cu Bin Laden sau că Băsescu nu a fost informator al Securităţii!", susţine Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică am crezut că, în materie de minciuni şi mizerii la adresa mea, le-am cam văzut pe toate. Ei, spre surprinderea mea, zilele trecute am văzut ceva nemaiîntâlnit şi anume că în trecut mi-aş fi trimis bezele şi i-aş fi dat sfaturi prieteneşti, prin intermediul unui procuror, dnei Kovesi, pe vremea când era procuror şef al DNA!", arată Tăriceanu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că nu reia care este poziţia sa cu privirea la activitatea lui Kovesi, pentru că s-ar repeta.

"A spune că eu i-aş fi dat sfaturi doamnei e ca şi cum ai spune că Bush juca table cu Bin Laden sau că Băsescu nu a fost informator al Securităţii! În plus, nu am avut şi nu am procurori printre prietenii mei. Deci această aşa zisă ştire este ceea ce în limbajul jurnaliştilor se numeşte «jeg de presă»", afirmă Tăriceanu.

El pune "această aşa zisă ştire" pe seama hotărârii sale de a se "opune viguros" oricărei încercări de desfiinţare a Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi refuzul de a accepta "ideea întoarcerii la abuzurile de tristă amintire".

"Nu este un secret pentru nimeni că jurnaliştii care croşetează această făcătură sunt nişte entuziaşti susţinători ai protocoalelor secrete dintre servicii de informaţii, parchete şi instanţe. Nu este un secret că ei sunt adepţii luptei împotriva corupţiei chiar cu sacrificarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului. Au ajuns jurnalişti din greşeală pentru că e clar că sunt atraşi mai mult de bâte decât de condei! Am o veste tristă pentru ei! Au încercat alţii mai grei decât ei să-mi pună pumnul în gură şi nu a funcţionat. Aşa că lor pot să le dau un sfat: nu vă mai pierdeţi timpul cu scenarii science fiction pentru că eu nu-mi schimb opinia cu privire la necesitatea existenţei Secţiei!", mai spune Tăriceanu.

Postarea sa se încheie cu un P.S: "Câteodată plătim scump privilegiul de a trăi în democraţie! Oricine poate spune orice, oricând şi oriunde despre tine sau apropiaţi ai tăi şi tu nu poţi face mare lucru! În numele libertăţii de expresie şi al democraţiei pentru care acum 30 de ani românii şi-au dat viaţa!".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.