Statele Unite sunt dezamăgite de votul prin care Parlamentul irakian cere plecarea tuturor forţelor străine din Irak, potrivit Departamentul de Stat american, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul irakian a adoptat duminică o rezoluţie cu caracter neconstrângător prin care cere Guvernului să ordone plecarea tuturor trupelor străine din ţară, după asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani şi a liderului unei miliţii irakiene în noaptea de joi spre vineri într-un atac american la Bagdad.

”Aşteptăm clarificări suplimentare cu privire la natura juridică şi impactul rezoluţiei adoptate azi (duminică). Îi îndemnăm puternic pe liderii irakieni să reconsidere importanţa relaţiei economice şi în domeniul securităţii actuale între ţările noastre şi prezenţa continuă a coaliţiei internaţionale în vederea învingerii” Statului Islamic (SI), subliniază într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat Morgan Ortagus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.