Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că liderul Pro România, Victor Ponta, nu are ce căuta în partid şi că se poate vorbi doar de o alianţă cu această formaţiune politică şi nu de o fuziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciolacu a declarat duminică seară, la Antena 3, că nu s-a decis dacă va candida la congresul PSD.

“Am primit un mandat de la colegii mei şi cred că până acum nu m-am făcut de râs şi nu vrea să mă fac de râs până îl duc mandatul până la congres. Am o veste bună pentru PSD-işti. Tot ce a ţinut de probleme administrative şi organizatorice ale partidului s-au rezolvat, partidul este pe şine cum se spune, nu ştiu cât de bună veste este pentru domnul Orban. Nu contează cine candidează la congres, nu m-am decis dacă o să candidez sau nu, dar nu cred că asta e esenţa congresului”, a spus Ciolacu.

El a precizat că e important şi cum se va candida la congres, dacă se va merge pe o echipă şi pe un program politic.

“Cred că modificările la statut sunt foarte importante şi modul cum se va candida. Dacă se va candida cu o echipă şi cu un program politic, ar fi pentru prima oară în interiorul partidului când se face acest lucru, sunt unul din susţinătorii acestei teme şi acestui mod de abordare, atunci nu mai este o luptă exclusiv raportată de către mass-media, o luptă pe funcţii, trecem la altă dimensiune”, a spus Ciolacu, care a precizat că este important să fie mai mulţi candidaţi pentru şefia PSD.

Ciolacu a mai afirmat că Victor Ponta nu are ce căuta în PSD şi că se poate vorbi doar de o alianţă cu Pro România şi nu de o fuziune.

“Dacă domnul Ponta va deveni interesat de proiectul politic care se va lansa la congres sau alte forţe politice sau alţi lideri politici sau sindicate, categoric că vom avea o discuţie. Nu ne vom uni pentru a răsturna un guvern sau a pune mâna pe un guvern. Dacă vom avea argumentele necesare într-un guvern politic care să ne unească, vom face acest lucru. (...) Domnul Victor Ponta nu are ce căuta în PSD.Noi vorbim de o alianţă, o reîntregire a stângii. Nu vorbim de fuziuni sau de venirea domnului Ponta in PSD”, a mai declarat liderul social-democraţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.