Autorităţile din Botoşani au activat, duminică, Planul Roşu de Intervenţie în urma unui accident produs pe DN 29 D, în care au fost implicate un microbuz care transportă pasageri şi un autoturism. Informaţiile iniţiale arătau că au fost două maşini implicate şi microbuzul. 13 persoane au fost implicate, 11, între care şi un copil, fiind rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Unsprezece persoane, între care un copil, au fost rănite în accidentul rutier din judeţul Botoşani în care au fost implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism; una dintre victime este în comă

”Accident rutier produs între un microbuz de transport persoane şi 2 autoturisme, în localitatea Gorbaneşti, pe DN 29 D. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru eficientizarea misiunii de raspuns,  la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentară resurselor medicale la fata locului”, a transmis, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că spre zona incidentului rutier au fost trimise 2 maşini de stingere, o descarcarare, o autospeciala pentru transport victime multiple, 2 ambulante SMURD şi 5 ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanta.

Misiunea este in dinamică, au mai precizat pompierii.

Ulterior, IGSU a transmis că în accident sunt implicate 13 persoane, nouă din microbuz şi patru din autoturism.

”Una dintre victime este în stop cardio-respirator şi i se aplică măsurile salvatoare de viaţă de către echipajele medicale aflate la faţa locului. Alte 7 vor fi  transportate la spital, pentru investigaţii suplimentare”, a mai transmis IGSU.

La rândul lor, poliţiştii din Botoşani au precizat că, din primele date, conducătorul unul autoturism ar fi pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul ce se deplasa spre municipiul Botoşani.

”În acest moment poliţiştii rutieri efectuează cercetarea la fata locului”, a transmis IPJ Botoşani.

Traficul este blocat, iar în zona accidentului carosabilul este umed. 

Potrivit Centrului Infotrafic, în accident sunt implicate doar microbuzul şi un autoturism, iar în urma impactului, la nivelul autoturismul a izbucnit şi un incendiu.

”Se acţionează pentru lichidarea incendiului şi pentru acordarea primelor îngrijiri medicale”, a transmis Centrul Infotrafic. 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii sfătuiesc conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.