Un director al operatorului aerian turc MNG a spus autorităţilor că a contribuit împotriva voinţei sale la evadarea fostului preşedinte al alianţei Renault-Nissan Carlos Ghosn din Japonia pentru că a fost ameninţat de o cunoştinţă de-a sa, a relatat sâmbătă publicaţia Hurriyet, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile turce au arestat cinci suspecţi, inclusiv pe directorul pentru operaţiuni al companiei MNG Jet, Okan Kosemen, sub acuzaţia de trafic cu migranţi, în cadrul investigaţiei referitoare la tranzitul lui Ghosn prin Turcia, în drum spre Liban.

Potrivit Hurriyet,  Kosemen a spus autorităţilor că un cunoscut din Beirut i-a cerut ajutorul într-o chestiune ”de importanţă internaţională” şi că i-a spus că familia sa ar fi în pericol dacă ar refuza.

Publicaţia nu a menţionat numele cunoştinţei care ar fi făcut ameninţarea.

”Mi-a fost teamă. Am luat un bărbat dintr-un avion şi l-am dus într-altul, la aeroport. Nu ştiam cine era”, ar fi declarat Kosemen autorităţilor.

Reuters nu a putut verifica imediat declaraţia.

Oficiali ai MNG Jet şi ai procuraturii nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Un avocat al lui Koseman a spus că acesta nu va face deocamdată nicio declaraţie pe această temă.

Operatorul privat de avioane a anunţat vineri că Ghosn a folosit ilegal două dintre avioanele sale pentru evadarea din Japonia, un angajat falsificând documentele de închiriere pentru a exclude numele acestuia din documente.

Fostul şef al Nissan Motor a devenit un fugar internaţional după ce a anunţat marţi că a fugit din Liban pentru a scăpa de sistemul de justiţie ”corupt” din Japonia, unde este acuzat de delicte financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.