Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins 15 migranţi din Irak şi Siria care trecuseră fraudulos frontiera României, dinspre Serbia, în drumul spre ţări din vestul Europei. Printre migranţi se aflau şi trei copii, cel mai mic având doar şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră, vineri seara, în jurul orei 20.30, 15 migranţi au fost prinşi în localitatea Comorâşte din judeţul Caraş-Severin, de către poliţiştii de frontieră din Oraviţa. Cu toţii au fost duşi la sediul instituţiei, pentru a fi verificaţi.
 
"În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele 15 persoane sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 12 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între şase luni şi 5 ani. Întrucât unul dintre adulţi a acuzat o stare de rău, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea acordării de îngrijiri medicale. În prezent, starea lui de sănătate este stabilă şi se află la sediul Sectorului poliţiei de frontieră”, se arată în comunicat.
 
Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei. 
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări in acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.