Sir Keir Starmer apare a fi principalul candidat pentru conducerea Partidului Laburist în locul lui Jeremy Corbyn, conform sondajelor din interiorul partidului, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El ar urma să-şi înceapă campania în câteva săptămâni.

Noul lider al laburiştilor va fi ales în martie, după ce Jeremy Corbyn a anunţat că va demisiona în urma înfrângerii de la alegerile parlamentare din decembrie.

La un prim sondaj printre 1.059 membri ai partidului, Starmer a obţinut 31%, iar Rebecca Long Bailey 20%. Jess Phillips a obţinut 11%.

În al doilea sondaj, realizat între primii doi clasaţi, Starmer a obţinut 61% din voturi, în timp ce Rebecca Long Bailey 39% din voturi.

La 13 decembrie, liderul laburist Jeremy Corbyn a afirmat că la următoarele alegeri nu se va mai afla la conducerea partidului, ca urmare a rezultatului foarte dezamăgitor obţinut în alegerile parlamentare.

Corbyn a precizat că va rămâne la conducerea partidului pe durata unui proces de reflecţie privind rezultatul scrutinului, considerat cel mai slab din ultimii zeci de ani.

Conservatorii au obţinut 368 de locuri în Parlament, o majoritate confortabilă, în urma alegerilor legislative din Marea Britanie, ceea ce i-a oferit lui Boris Johnson condiţii pentru a-şi îndeplini promisiunea de a scoate Regatul Unit din UE până la 31 ianuarie 2020. Laburiştii vor avea în urma scrutinului 191 de mandate, fiind singurul partid care pierde locuri în Parlament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.