Atacul contra ambasadei americane de la Bagdad a fost opera unor "terorişti", a acuzat marţi seară secretarul de stat american Mike Pompeo, numind două persoane pe care le-a acuzat că au fost susţinute de "aliaţii Iranului". Donald Trump a ameninţat Teheranul că va plăti "un preţ foarte mare", informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atacul de astăzi a fost orchestrat de nişte terorişti - Abu Mahdi al-Muhandis şi Qaïs al-Khazali - şi susţinut de aliaţii Iranului Hadi al-Amari şi Faleh al-Fayyad", a scris pe Twitter şeful diplomaţiei americane. 

"Toţi au fost surprinşi într-o fotografie în faţa ambasadei noastre", a scrie el şi a publicat trei fotografii în care apar aceştia. 

"Iranul va fi pe deplin responsabil de vieţile pierdute sau de daunele provocate de instalaţiile noastre", a scris preşedintele Donald Trump pe Twitter, mulţumind liderilor irakieni pentru "răspunsul rapid". 

"Ei vor plăti un preţ foarte mare! Aceasta nu este o avertizare, ci o ameninţare. Un an bun!", a adăugat cel de-al 45-lea preşedinte al SUA în mesajul trimis de la clubul Mar-a-Lago, în Floride, unde este în vacanţă. 

Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi că nu se aşteapta la un război contra Iranului, la câteva ore după ce a ameninţat Teheranul pentru atacul ambasadei SUA de la Bagdad de către manifestanţii pro-Iran. 

"Nu văd ca asta să se întâmple", a răspuns Trump unui jurnalist care l-a întrebat despre posibilitatea unui război contra republicii islamice. "Iubesc pacea", a adăugat el după ce şi-a petrecut vacanţa în Florida. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.