Spotify Technology va suspenda publicitatea politică pe platforma sa de streaming muzical, la începutul anului 2020, în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, a anunţat vineri compania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai popular serviciu de streaming muzical din lune, care în luna octombrie avea aproape 141 de milioane de utilizatori ai platformei sale susţinută de publicitate, a anunţat că suspendarea acestui tip de reclame va fi aplicată şi în cazul podcasturilor originale şi exclusive.

Măsura survine pe fondul intensificării campaniilor pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2020.

Platformele online, între care Facebook şi Google, divizie a grupului Alphabet, sunt supuse unor presiuni tot mai mari pentru combaterea dezinformărilor şi oprirea reclamelor politice false sau înşelătoare.

Twitter a interzis reclamele politice în luna octombrie, în timp ce Google a anunţat în noiembrie că nu va mai permite promotorilor să publice reclame ţintite cu ajutorul unor date precum înregistrări legate de voturi şi afilierea politică.

”În acest moment nu avem nivelul necesar de soliditate a proceselor şi instrumentele necesare pentru validarea şi evaluarea responsabilă a acestui conţinut. Vom reanaliza această decizie, în condiţiile în care continuăm să ne dezvoltăm capacităţile”, a declarat un purtător de cuvânt al Spotify.

Spotify, care în prezent acceptă publicitate politică numai din Statele Unite, nu a răspuns solicitărilor de comentarii din partea Reuters, referitoare la ponderea publicităţii politice în veniturile companiei.

Măsura se va aplica numai vânzărilor de publicitate ale Spotify, nu şi reclamelor incluse în conţinutul unor terţi, care vor fi supuse politicilor mai largi ale Spotify referitoare la conţinut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.