Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că "este revoltătoare, în contextul actual, când zi de zi vedem ticăloşiile şi abuzurile din justiţie, chiar şi o discuţie despre desfiinţarea Secţiei speciale". "Orice dezbatere pe această temă trebuie să aibă loc doar în Parlament şi prin consultarea asociaţiilor de magistraţi şi a tuturor instituţiilor interesate (CSM, parchete, instanţe) pentru că independenţa magistraţilor este vitală pentru o justiţie corectă", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este revoltătoare, în contextul actual, când zi de zi vedem ticăloşiile şi abuzurile din justiţie, chiar şi o discuţie despre desfiinţarea Secţiei speciale. Cazul Ţăndărei, vă spune ceva, domnule Orban? Dar Cazul Rompetrol? Dar Cazul Hidra, al mafiei fierului vechi??", arată Marcel Ciolacu, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că românii au spus, la referendum, că legile justiţiei nu mai pot fi modificate prin ordonanţe de urgenţă.

"P.S. Poporul român s-a pronunţat prin referendum ca legile privind justiţia să nu mai fie modificate prin OUG-uri. Orice dezbatere pe această temă trebuie să aibă loc doar în Parlament şi prin consultarea asociaţiilor de magistraţi şi a tuturor instituţiilor interesate (CSM, parchete, instanţe) pentru că independenţa magistraţilor este vitală pentru o justiţie corectă", susţine Ciolacu.

Ministerul Justiţiei propune Guvernului desfiinţarea Secţiei speciale, într-un Memorandum care va fi discutat în şedinţa de Guvern de vineri seară. Anterior, Memorandumul conţinea şi varianta regândirii modului în care funcţionează Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.