Aviaţia israeliană a efectuat atacuri aeriene în Fâşia Gaza, în noaptea de miercuri spre joi, la câteva ore după un tir de proiectil din enclava palestiniană, în care la putere se află mişcarea islamistă Hamas, care a condus la evacuarea premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu de la un miting electoral, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avioane şi elicoptere au lovit mai multe ţinte teroriste Hamas în Fâşia Gaza. Între ţintele vizate se află posturi militare”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Un ”proiectil” tras din Fâşia Gaza către teritoriul israelian a fost interceptat de sistemul de apărare Domul de fier, a anunţat miercuri seara armata .

Anterior armata a anunţat că sirene au răsunat în oraşul Ashkelon, unde avea loc o reuniune a lui Benjamin Netanyahu, aflat în campanie în alegerile primare ale Partidului său Likud de joi.

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea publică Kan 11, Netanyahu şi soţia sa, Sara, au fost evacuaţi din sala în care se aflau aproximativ 100 de membri ai Partidului Likud, din cauza unei ”alerte cod roşu”.

În septembrie, liderul partidului de dreapta, aflat la acea vreme în campanie în vederea unor alegeri legislative, a fost evacuat de la un miting în oraşul Ashdod (sud), după ce sirene au anunţat tiruri de rachete.

Joi membri ai Partidului Likud sunt chemaţi să-şi aleagă liderul, în cadrul unor alegeri primare reclamate de principalul rival al lui Netanyahu, Gideon Saar, hotărât să-i ia locul.

Alegeri legislative sunt prevăzute la 2 martie în Israel, al treilea scrutin în mai puţin de un an, în speranţa încheierii celei mai grave crize politice din istoria ţării.

Liderii partidelor care s-au clasat primele în alegeri - Likud şi ”Albastru-alb” - nu au reuşit să foemze un guvern.

La 19 şi 20 decembrie, două tiruri de rachetă au fost trase din Fâşia Gaza către Israel, fără să se soldeze cu morţi, potrivit armatei. ca răspuns, armata israeliană a bombardat în două rânduri instalaţii Hamas.

Israelul consideră responsabilă mişcarea islamistă de orice tir de rachetă din enclava palestiniană, în pofida faptului că israelienii ţintesc şi alte mişcări armate palestiniene.

Israelul a purtat din 2008 trei războaie sângeroase împotriva mişcării Hamas şi unor grupări armate aliate acesteia în Fâşia Gaza, în care trăiesc două milioane de palestinieni, dur afectaţi de conflicte, sărăcie şi o blocadă israeliană impusă de peste zece ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.