O cantitate de 10,6 tone de artificii din clasele 2 şi 3, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, a fost găsită de poliţiştii ilfoveni într-un spaţiu neautorizat. Unele dintre aceste produse aveau aplicate etichete pentru articole pirotehnice din alte clase, pentru a fi vândute ilegal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Ilfov, poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au depistat, luni, cantitatea de 10,6 tone de articole pirotehnice, reprezentând artificii din clasele 2 şi 3, depozitate într-un spaţiu din sectorul 4 Bucureşti care nu era autorizat pentru aceste categorii de produse.

Depozitul era închiriat de către o societate comercială, care deţinea autorizaţie pentru articole pirotenice din clasele F1/P1, însă nu era autorizată să deţină, să păstreze şi să comercializeze articole pirotehnice din categorii F 2 şi F3.

De asemenea, cu ocazia verificărilor făcute în spaţiul respectiv s-a constatat că o parte din articolele pirotehnice categoria F2 aveau etichetele originale înlăturate, fiind aplicate în locul acestora etichete pentru articole pirotehnice din clasele F1, în vederea comercializării în mod ilegal.

Totodată, au fost găsite mai multe fragmente din etichetele originale desprinse de pe produsele respective, cât şi etichete ce urmau să fie aplicate pe articolele pirotehnice din categoriile F2.

Cantitatea de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, a fost ridicată de poliţiştii ilfoveni  în vederea continuării cercetărilor, sens în care a fost transportată şi lăsată în custodia unei societăţi autorizate în domeniu.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, urmărirea penlă fiind coordonată de Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea.

Poliţia Română desfăşoară, în această perioadă, acţiunea "Foc de artificii 2019", pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.