Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind câinii Salvamont, iar salvamontiştii apreciază că actul normativ respectă toate cerinţele Comitetului Internaţional de Salvare Alpină CISA-IKAR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind câinii salvamont (PL-x 511/04.12.2017).

”Astăzi a fost promulgată Legea privind câinii Salvamont, act normativ ce reglementează un capitol important din salvarea montană. Actul normativ respectă întru-totul recomandările Comitetului Internaţional de Salvare Alpină CISA-IKAR, astfel echipajul de intervenţie fiind format din câine de salvare şi instructorul său, obligatoriu, salvamontist atestat. De asemenea, noua legislaţie certifică formarea în acest domeniu în sistemul de formare profesională al Salvamont Romania”, a transmis Salvamont România.

Salvamontiştii precizează că, în acest moment, în România există 14 echipaje atestate pentru căutarea-salvarea în avalanşă şi în teren montan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.