Grupul de Contact în Războiul din Ucraina a convenit luni ca un schimb de deţinuţi să aibă loc până la sfârşitul anului, a anunţat un reprezentant al Orgaizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupului de Contact trilateral, la care au participat reprezentanţi ai anumitor zone din regiunile Doneţk şi Lugansk din Ucraina, a ajuns la un acord cu privire la eliberarea reciprocă şi schimbul unor deţinuţi în legătură cu conflictul până la sfârşitul anului”, a anunţat ambasadorul Martin Sajdik, reprezentantul special OSCE în Ucraina, citat de organizaţie.

Reprezentantul rus în Grup Boris Grizlov a anunţat anterior, potrivt agenţiei ruse oficiale de presă Tass, că urmează să aibă loc un schimb de deţinuţi între Kiev şi ”guvernele” republicior autoproclamate în estul Ucrainei.

Ultimul schimb de deţinuţi între Rusia şi Ucraina a vut loc în septembrie, într-un efort de apropiere între Kiev şi Moscova şi de ”încălzire” a relaţiilor ucraineano-ruse, salutată de Occident, în urma anexării Crimeei de către ruşi în 2014 şi războiului cu separatiştii proruşi în estul ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.