Zeci de persoane s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Victoriei din Capitală, de unde au plecat în marşul "Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!". La acest marş va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de persoane s-au adunat, începând cu ora 16.00, în Piaţa Victoriei. Mai multe persoane au adus baloane albe pe care scrie "Libertate".

Şi preşedintele Klaus Iohannis va participa la Marşul „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!”, organizat de Freedom House România, Asociaţia „21 Decembrie 1989”, Geeks for Democracy, Iniţiativa România, Rezistenţa, Corupţia ucide. Şeful statului va ajunge printre manifestanţi în jurul orei 18.00, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Din Piaţa Victoriei, participanţii au pornit, în jurul orei 17.15, în marş către Piaţa Universităţii, unde vor ţine un moment de reculegere, apoi vor merge spre Piaţa Revoluţiei, la Ministerul de Interne, unde va fi citită lista celor peste 1100 de nume de eroi ai Revoluţiei din 1989.

"Noi sărbătorim libertatea, dar ei comemorează pierderea celor dragi. Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am câştigat libertatea. Dar tot pe 22 decembrie 1989, şi în zilele dinainte şi de după, mii de familii şi-au pierdut părinţii sau copiii, soţii sau soţiile, fraţii sau surorile. Aceste familii au rămas fară oameni dragi pentru ca noi să avem libertate. Aceste familii aprind o candelă an de an pentru cei care au plecat pe un drum fără întoarcere. Sunt copii ajunşi astăzi, după 30 de ani, la vârsta la care părinţii lor au murit. Sunt părinţi în vârstă acum care în toţi aceşti 30 de ani au trăit cu durerea în suflet, cu golul lăsat de pierderea copiilor lor. Sunt soţi sau soţii care şi-au crescut copiii singuri, fără sprijin. Toţi au trecut prin aceşti 30 de ani cu mare rană în suflet. Care nu s-a închis niciodată, căci ei simt că nu s-a făcut dreptate. Că nu au fost găsiţi şi condamnaţi cei vinovaţi de aceste morţi", afirmă organizatorii, pe Facebook.



Ei spun că participanţii la marş vor merge să le mulţumească acestora pentru sacrificiu. "Să încercăm să le oferim măcar un pic de compasiune. Ca şi anul trecut vom citi în Piaţa Revoluţiei lista celor peste 1100 de nume de Eroi ai Revoluţiei din 1989. Noi trebuie să fim alături de ei!", spun ei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.