Rusia şi Ucraina au anunţat sâmbătă prevederile unui nou acord cu privire la tranzitul gazelor naturale, care va permite Moscovei să furnizeze energie Europei cel puţin încă cinci ani şi prin care Kievul va încasa 2,9 miliarde de dolari (2,6 miliarde de euro), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest acord reprezintă un pas important în vederea unei normalizări a relaţiilor între cele două ţări, tensionate de cinci ani de război în Donbas, o regiune în estul separatist prorus al Ucrainei, şi de anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Preşedinţiii rus Vladimir Putin şi ucrainean Volodimir Zelenski s-au întâlnit în urmă cu zece zile la Paris într-un summit în ”formatul Normandia”, în cursul căruia au discutat, între aletele, despre Donbas şi acordul de tranzit al gazelor naturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.