Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a aprobat, vineri, în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Hidroelectrica, hotărârea de a aloca fonduri în valoare de peste 9,6 milioane lei pentru dotarea cu aparatură modernă a două spitale, care deservesc mii de români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, suma alocată face parte din planul de susţinere a unor proiecte de responsabilitate socială în domeniul sănătăţii.

Banii vor fi alocaţi pentru dotarea cu echipamente de ultimă generaţie absolut necesare desfăşurării unui act medical modern şi de calitate.

Spitalul Clinic Colţea va primi 5,1 milioane de lei pentru achiziţionarea unui echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară cu intensitatea câmpului magnetic de 1,5 tone, precum şi pentru lucrări de amenajare a spaţului în vederea instalării echipamentelor.

Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar Arseni” va primi 4,5 milioane lei pentru extinderea şi modernizarea infrastructurilor unităţii medicale şi pentru extinderea domeniilor de activitate.

”Susţinem, ca parte a politicii Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, implicarea companiilor pe care le administrăm în campanii sociale prin care acestea să întoarcă înspre comunitate o parte din succesul şi beneficiile de care se bucură. Încurajăm, printer altele, acţiuni în domeniul sănătăţii publice, prin alocarea de sume care să fie folosite pentru modernizarea spitalelor de stat din România. Totodată, încurajăm implicarea în proiecte în domeniul educaţiei, dar şi stimularea proiectelor culturale şi sportive care contribuie la sporirea notorietăţii naţionale şi a imaginii de ţară. Ne dorim ca exemplul pe care îl dăm astăzi la Hidroelectrica să fie urmat de cât mai multe societăţi care lucrează în România, indiferent de structura de capital a acestora - public sau privat, sau de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea” , a declarat Virgil Popescu Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Potrivit documentului, în luna decembrie au mai fost alocate, tot prin hotărâri AGA susţinute de minister, în calitate de acţionar majoritar al Hidroelectrica, sume importante care au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Marie Curie” – 50.000 de euro, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti – 50.000 de euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.