Autorităţile din Fukushima, zona din Japonia grav afectată de accidentul nuclear din 2011, au anunţat un plan de investiţii pe termen lung, menit să facă trecerea de la energia nucleară la sursele regenerabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Japonia va investi 2,7 miliarde de dolari în construirea unor infrastructuri care să capteze energia generată de soare şi vânt.

Este vorba de 11 centrale solare şi 10 ferme eoliene ce vor fi construite pe terenurile din Fukushima care nu mai pot fi folosite pentru cultivarea plantelor, din cauza radiaţiilor.

Martie 2024 este termenul până la care trebuie finalizată construcţia celor 21 de centrale şi ferme bazate pe surse de energie regenerabilă.

Acestea sunt aşteptate să producă 600 megawaţi de electricitate, o cantitate impresionantă dar care reprezintă doar o fracţiune din cei 4.700 megawaţii pe care îi producea centrala nucleară.

Cei 600 megawaţi ar trebui să fie suficienţi pentru alimentarea a peste 100.000 de locuinţe.

Fukushima vrea ca 40% din necesarul de energie să fie susţinut de sursele regenerabile până în 2020. Acest procent ar trebui să crească la 67% până în 2030 şi să ajungă la 100% în 2040.

După dezastrul nuclear din 2011, aproape 43.000 de japonezi au trebui să părăsească zona. În ciuda asigurărilor date de autorităţile locale, mulţi dintre aceştia nu vor să revină.

Conform TEPCO, compania de electricitate din Tokyo, decomisionarea completă a centralei nucleare de la Fukushima se va încheia abia în 2050.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.