Trei persoane au fost ucise în centrul Moscovei, în apropiere de sediul serviciilor secrete ruse (FSB), potrivit ziarului Izvestia, care citează o sursă neidentificată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un martor intervievat de Reuters a semnalat anterior focuri de armă în acest sector, iar o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare pare să surprindă poliţişti înarmaţi cu puşti de asalt care fug pe o stradă vecină.

Un schimb de focuri de armă a avut loc joi seara în apropierea sediului FSB, au semnalat mai multe publicaţii ruse, între care Izvestia şi postul de radio Ecoul Moscovei, relatează AFP.

Mai multe înregistrări video care surprind poliţişti înarmaţi în apropierea acestui impozant imobil circulă pe reţele de socializare.

Izvestia, citând o sursă neidentificată, a anunţat morţi în rândul forţelor de ordine.

Într-o înregistrare video difuzată pe contul de Twitter al site-ului de ştiri Lenta.ru, se pot auzi focuri de armă în apropeirea celebrei Lubianka, care a fost în perioada URSS sediul KGB.

Potrivit unui fotograf AFP care s-a dus la faţa locului, cartierul a fost izolat de către forţele de ordine.

În altă înregistrare video, preluată de mai multe publicaţii online, filmată de la fereastra a ceea ce pare a fi o cafenea, apar poliţişti înarmaţi fugind, aplecaţi, pe stradă.

Enormul sediu galben-maro al FSB se află al câteva sute de metri de Piaţa Roşie.

Prezenţa poliţiei era în continuare puternică.

Autorităţile nu au furnizat nicio informaţie despre acest incident, către ora 15.45 GMT (17.45, ora României), cu excepţia faptului că ”traficul (rutier) a fost întrerupt în cartierul Balşaia Lubianka”, cartierul respectiv, potrivit Poliţiei Rutiere, citată de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Rusia a fost teatrul mai multor atentate în anii 2000, în legătură cu Războiul din Cecenia împotriva separatiştilor, iar apoi cu rebeliunea islamistă care a însângerat Caucazul de Nord. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.