Rapperul Tekashi 6ix9ine a fost, miercuri, condamnat la 2 ani de închisoare după ce a colaborat cu autorităţile în urma acuzaţiilor de conspiraţie la crimă, utilizare de arme de foc şi trafic de narcotice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a colaborat cu poliţia şi a depus mărturie împotriva mai multor foşti asociaţi din banda Nine Trey, potrivit CNN.

Rapperul a mai primit cinci ani de eliberare sub supraveghere şi 300 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Atât apărarea, cât şi procurorii au cerut ca sentinţa să fie redusă, pentru că el a cooperat şi a oferit informaţii cu privire la organizaţia Nine Trey.

Daniel Hernandez, pe numele real, a susţinut că s-a alăturat Nine Trey în 2017 pentru a reuşi în cariera muzicală. 

„Domnul Hernandez este un artist rap care, nesăbuit, s-a alăturat Nine Trey Gansta Bloods în încercarea de a avea un alter-ego care îl ajuta să îşi vândă muzica şi să avanseze în carieră”, a scris avocatul Lance Lazzaro.

În luna ianuarie a acestui an, rapperul a recunoscut că, în 2017, a angajat o persoană care să îl împuşte pe rapperul rival Chief Keef şi să vândă 1 kilogram de heroină. „Am plătit o persoană pentru a trage asupra unui rival al Nine Trey pentru a-l speria. Incidentul a avut loc în Manhattan”, a spus el atunci judecătorului. „Am făcut asta pentru a-mi menţine sau consolida poziţia în Nine Trey”.

El a mai mărturisit că în martie 2018 a ajutat membri ai Nine Trey să încerce să ucidă un membru al unei bande rivale, că a participat la un jaf armat în aprilie şi că a vândut heroină în 2017.

El a oferit informaţii despre Anthony Elison şi Aljermiah Mack, amândoi fiind condamnaţi. 

În total, Hernandez a pledat „vinovat” pentru nouă capete de acuzare.

„Mă scuz faţă de victimele care au fost afectate de acţiunile mele, faţă de fanii care au fost induşi în eroare, de familia care depinde de mine şi faţă de această curte pentru acest dezastru la care am contribuit”, a transmis rapperul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.