Camera Reprezentanţilor a deschis miercuri o dezbatere istorică în vederea unei inculpări a lui Donald Trump, care este pe cale să devină al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite vizat de destituire, relatează AFP. Consilierul de la Casa Albă Kellyanne Conway a declarat, miercuri, că preşedintele Donald Trump monitorizează dezbaterile din Camera Reprezentanţilor privind procedura de destituire, dar că are „multe evenimente în programul său”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Consilierul de la Casa Albă Kellyanne Conway a declarat, miercuri, că preşedintele Donald Trump monitorizează dezbaterile din Camera Reprezentanţilor privind procedura de destituire, dar că are „multe evenimente în programul său”.

Conway a spus că Trump nu vede procedura de destituire ca pe o „pată” a moştenirii sale, informează CNN.

„Nu suntem de acord cu procedura de destituire. Credem că este ridicol, dar este precomandată. Este o concluzie în căutarea dovezilor", a adăugat ea.

Întrebată de un reporter de la CNN dacă Trump ar fi dorit să procedeze diferit în ceea ce priveşte scandalul Ucraina, Conway a răspuns "nu", adăugând: „El tot ar fi fost supus unei astfel de proceduri şi tu ştii asta.”

Discuţiile, care urmează să dureze cel puţin şase ore în Camera inferioară a Congresului, majoritar democrată, urmează să conducă la adoptarea celor două articole ale inculpării preşedintelui republican - abuz de putere şi obstrucţionarea bunei desfăşurări a activităţii Congresului.

Donald Trump a atacat în mod violent opoziţia democrată, pe care o acuză de ”un război deschis împotriva democraţiei”, pentru votul de miercuri privind inculparea sa, în urma căreia ar deveni al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite trimis în judecată în vederea destituirii.

La mai puţin trei luni după ”explozia” scandalului ucrainean, Camera Reprezentanţilor se pregăteşte astfel să-l inculpe pe Donald Trump de ”abuz de putere” şi ”obstrucţionarea activităţii Congresului”.

O comisie a dezbătut marţi, într-o atmosferă agitată, ultimele detalii tehnice, deschizând calea acestei sesiuni parlamentare istorice.

În opinia lui Trump, votul Camerei nu este ”nimic altceva decât o lovitură de stat, ilegală şi partizană”, motivată de resentiment.

”Voi sunteţi incapabili să acceptaţi verdictul urnelor” din 2016, i-a scris Trump liderei democrate Nancy Pelosi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.