Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, a declarat, într-un interviu pentru Le Figaro, că nu este îngrijorat în privinţa anchetei judiciare cu privire la condiţiile de atribuire a organizării Cupei Mondiale din 2022 Qatarului, el precizând că este incoruptibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ştim cu toţii ce caută şi încă nu înţeleg ce caut eu acolo. (…) Ei deschid o anchetă şi este o anchetă ‘Michel Platini’. Aştept să fiu chemat de un judecător şi voi merge cu plăcere să-l văd. Americanii, ruşii, francezii… cu toţii mi-au văzut conturile. Nu m-am atins niciodată de nimic. Sunt incoruptibil. Şi nu sunt îngrijorat”, a afirmat Platini.

Săptămâna trecută, AFP a notat că ancheta cu privire la condiţiile de atribuire a organizării CM din 2020 Qatarului, realizată până acum de parchetul financiar francez, i-a fost încredinţată unui judecător de instrucţie. Ancheta judiciară a fost deschisă pentru “corupţie activă şi pasivă”. La 18 iunie, Michel Platini a fost reţinut şi audiat la biroul anticorupţie al poliţiei judiciare, în cadrul anchetei cu privire la atribuirea organizării CM.

Michel Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Suspendarea lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal a expirat la 7 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.