Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat, marţi, după ce deputatul social-democrat Adrian Solomon a propus eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi că partidul se opune categoric şi va vota împotrivă. În plus, Ciolacu susţine că Solomon nu a avut mandat din partea partidului pentru propunerea respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD se opune categoric eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi a drepturilor altor categorii profesionale şi va vota împotriva acestui amendament la şedinţa de plen de mâine”, a transmis, marţi, Marcel Ciolacu.

În plus, liderul PSD a precizat că Adrian Solomon nu a avut mandat din partea PSD pentru promovarea acestui amendament.â

”Nu a existat niciodată vreo discuţie în interiorul partidului despre acest subiect, iar astfel de poziţii singulare nu reprezintă punctul de vedere al PSD”, a mai transmis Ciolacu.

Deputatul PSD Adrian Solomon, preşedinte al Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, a propus, marţi, eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi.

Comisia a dezbătut, marţi, Propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Comisia de muncă a adoptat în unanimitate propunerea de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor, iar votul final este programat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.