Insula filipineză Mindanao a fost lovită, duminică, de un cutremur puternic, cu magnitudinea 6.8, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS). Un copil a murit şi zeci de persoane au fost rănite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copilul a murit după prăbuşirea unei clădiri şi cel puţin 62 de oameni au fost răniţi, a precizat Alberto Lupaz, comandat al poliţiei regionale.

Căutările victimelor seismului continuă, în special în clădirea distrusă în Padada, nu departe de epicentrul cutremurului, calculat la 90 de kilometri sud de Davao.

Din precauţie, pacienţii au fost evacuaţi din spitale.

“Nu putem să mergem la sediul nostru, pentru că zidurile sunt afectate şi scările s-au prăbuşit. Nu mai avem nici curent şi nici apă”, a declarat pentru FP Lea Orbuda, reprezentantă a poliţiei locale.

Preşedintele Rodrigo Duterte a simţit cutremurul, dar nu a fost rănit, a declarat purtătorul său de cuvânt, Salvador Panelo.

USGS a anunţat că nu există risc de tsunami.

Îm octombrie, insula Mindanao a mai fost lovită de trei cutremure cu magnitudinea de peste 6.0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.