Postul de televiziune BBC (British Broadcasting Corporation) a fost criticat pentru felul în care jurnaliştii au reflectat campania electorală din Marea Britanie, câştigată de conservatorii lui Boris Johnson. Tony Hall, directorul general al BBC, şi-a exprimat "exasperarea" cu privire la "teorii ale conspiraţiei" legate de difuzarea ştirilor pe această temă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii de la BBC şi-au exprimat într-un cadru informal temerea că erorile editoriale din timpul campaniei au afectat încrederea publicului în corporaţia media, ceea ce s-a reflectat şi în reacţia oamenilor pe internet. 

Tony Hall a transmis angajaţilor un email, vineri, în care le-a mulţumit pentru efortul depus cu ocazia alegerilor din Marea Britanie. 

Această situaţie a fost cauzată de faptul că Boris Johnson a fost prezentat în imagini editate "în bătaie de joc", pentru că reporterii citau constant surse conservatoare, ca atunci când un simpatizant al laburiştilor a fost acuzat pe nedrept că a lovit un reprezentant al conservatorilor, la care se adaugă muşamalizarea refuzului premierului de a face un interviu faţă în faţă cu jurnalistul Andrew Neil de la BBC. 

Potrivit lui Hall, reproşurile la adresa BBC nu se referă decât la erori umane obişnuite: "Într-o campanie agitată, în care am produs sute de ore de transmisii, cu siguranţă că am făcut greşeli neaşteptate. Editorii au luat decizii grele în fiecare zi. Însă nu accept poziţia celor care, pe baza câtorva exemple, consideră că suntem de o parte sau de cealaltă". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.